A kókusztej és a rák

kókuszolaj4.jpgA kókusztej igen gyakori összetevője a thaiföldi ételeknek. A kókuszos termékek Ázsián kívül még nem olyan népszerűek és sokszor bizonytalanul is közelítenek felé, mivel igen sok telített zsírsavat tartalmaz. Azonban a kókuszolaj zsírsavai teljesen különbözőképpen működnek, mint más telített zsírsavak, sőt sokkal egészségesebbek is azoknál. A rákos betegeknek sokszor tartózkodniuk kell a tejtermékektől, de a kókusztej az ő esetükben is fogyasztható. Sőt kifejezetten ajánlott is kókusztejet fogyasztani a rákos betegeknek, mivel képes lassítani a rákos sejtek növekedését. 

A kókusztej

A kókusztej úgy keletkezik, hogy a kókuszdió érett húsából kipréselik a nedvességet. A zsíros kókusztejet csak egyszer hígítják, a vékonyabbat pedig többször. Ennek következtében a kókusztej gazdagabb és több tápanyagot tartalmaz. A kókusztej magas közepes szénláncú zsírsavakban, amiket a szervezet másképpen dolgoz fel, mint a telített állati zsírokat. Ezek a zsírsavak könnyen felszívódnak a szervezetben és energiaként tárolódnak.

Rákos betegek számára előírt diéta

A daganatos betegek számára előírt táplálkozási útmutató célja, hogy megakadályozza a rák növekedését. A főbb irányelvek közé tartozik a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása, valamint a feldolgozott ételek elkerülése. Különösen fontos, hogy ne fogyasszanak olyan tejtermékeket, amik sok laktózt tartalmaznak, mivel ezek gyulladásokat váltanak ki, illetve fokozzák a rákos sejtek növekedését. A kókusztej azonban igen hatékony a rák kezelésében. Könnyen emészthető és növeli az energiaszintet. Ezenfelül zsírsavjainak köszönhetően stimulálják az immunrendszert.