A kókuszolaj egy csodálatos élelmiszer számtalan felhasználási lehetőséggel

kókusz8.jpgA kókuszdió nevét a spanyol felfedezőktől kapta, akik Cocos nuciferának nevezték, mivel úgy gondolták, hogy a majmok arcára hasonlít ez a gyümölcs. A kókusz rendkívül tápláló és a világ bizonyos területein az emberek étrendjének nagy százalékát a kókuszdió teszi ki.

A kókuszolaj igen gazdag rostokban és kiváló forrása a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak, így nem véletlen, hogy a kókuszpálmát az élet fájának tekintik. Ma már a modern tudomány is el kezdte felfedezni előnyös tulajdonságait.

A kókuszolajat ma már az egész világon felhasználják, hogy széles sprektumu egészségügyi problémákat kezeljenek vele, például a tályogokat, az asztmát, a kopaszságot, a bronchitist, a horzsolásokat, az égéseket, a megfázást, a székrekedést, a köhögést, a vízkórt, a vérhast, a fülfájást, a lázat, az influenzát, a fogínygyulladást, a gonorrheát, a rendszertelen vagy fájdalmas menstruációt, a sárgaságot, a vesekövet, a tetveket, az alultápláltságot, a hányingert, a kiütéseket, a rühöt, a skorbutot, a bőrfertőzéseket, a torokfájást, a duzzanatokat, a szifiliszt, a fogfájást, a tuberkolózist, a daganatokat, a tífuszt, a fekélyeket, az émelygést, a gyengeséget és a sebeket.

A kókuszolaj a legjobb választás, hogy védjük és regeneráljuk a bőrünket. A bőr szövetei ugyanis megkeményednek és elveszítik rugalmasságukat az öregedéssel, ezért megereszkedett és ráncos bőr alakul ki. Azonban a kókuszolajjal ez a folyamat nagymértékben lelassítható.