Három hiba, amit elkövethetsz a kókuszolaj használatakor

kókusz5.jpgA kókuszolaj egyre növekvő népszerűsége annak köszönhető, hogy igazán nagy előnye van az egészségre, a fogyásra és a bőrre nézve. Azonban vannak, akik nem tudnak bánni ezzel a csodálatos olajjal. Van néhány dolog ugyanis, amit mindenképpen be kell tartanunk, akármilyen céllal is használnánk a kókuszolajat.

Hiba 1 - túl sok kókuszolaj

A túl sok kókuszolaj akár külsőleg, akár belsőleg használjuk problémákat okozhat. Belsőleg például igen gyakori, hogy hasmenést vált ki, ha túl sokat fogyasztunk el egyszerre, külsőleg pedig fényessé, zsíros hatásúvá teszi a bőrt, mivel nem tud maximálisan felszívódni, ezért megül a bőr felületén.

Hiba 2 - A kókuszolaj étrendkiegészítőként is használható, bizony

A kókuszolaj lényeges részét képezi az étrendben, mivel ez nagyon szépen véd a káros baktériumokkal, vírusokkal és egyéb szuper baktériumokkal szemben. A kókuszolaj egy olyan kiegészítő, ami ugyan nem minden esetben véd meg a betegségektől, viszont minden esetben csökkenti azok időtartamát vagy súlyosságát. A legegyszerűbb így használni: étolaj helyett, a mindennapokban.

Hiba 3 -  előtörnek a pattanások

Amikor a kókuszolaj pattanásos bőrre kerül, előfordulhat, hogy első körben felélénkíti azokat. Ez a reakció azonban csak egy tisztító folyamat eredménye, így nem szabad abbahagyni a kókuszolaj használatát, hanem csak simán megvárni, amíg elmúlnak ezek a pattanások maguktól.